Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. સાટિમત્તિયત્થેરગાથા

    10. Sāṭimattiyattheragāthā

    ૨૪૬.

    246.

    ‘‘અહુ તુય્હં પુરે સદ્ધા, સા તે અજ્જ ન વિજ્જતિ;

    ‘‘Ahu tuyhaṃ pure saddhā, sā te ajja na vijjati;

    યં તુય્હં તુય્હમેવેતં, નત્થિ દુચ્ચરિતં મમ.

    Yaṃ tuyhaṃ tuyhamevetaṃ, natthi duccaritaṃ mama.

    ૨૪૭.

    247.

    ‘‘અનિચ્ચા હિ ચલા સદ્દા, એવં દિટ્ઠા હિ સા મયા;

    ‘‘Aniccā hi calā saddā, evaṃ diṭṭhā hi sā mayā;

    રજ્જન્તિપિ વિરજ્જન્તિ, તત્થ કિં જિય્યતે મુનિ.

    Rajjantipi virajjanti, tattha kiṃ jiyyate muni.

    ૨૪૮.

    248.

    ‘‘પચ્ચતિ મુનિનો ભત્તં, થોકં થોકં કુલે કુલે;

    ‘‘Paccati munino bhattaṃ, thokaṃ thokaṃ kule kule;

    પિણ્ડિકાય ચરિસ્સામિ, અત્થિ જઙ્ઘબલં 1 મમા’’તિ.

    Piṇḍikāya carissāmi, atthi jaṅghabalaṃ 2 mamā’’ti.

    … સાટિમત્તિયો થેરો….

    … Sāṭimattiyo thero….







    Footnotes:
    1. જઙ્ઘાબલં (સી॰)
    2. jaṅghābalaṃ (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. સાટિમત્તિયત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. Sāṭimattiyattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact