Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (૯) ૪. સતિવગ્ગો

    (9) 4. Sativaggo

    ૧-૨. સતિસમ્પજઞ્ઞસુત્તવણ્ણના

    1-2. Satisampajaññasuttavaṇṇanā

    ૮૧-૮૨. નવમસ્સ પઠમં હેટ્ઠા વુત્તનયમેવ. દુતિયે સદ્ધોતિ દુવિધાય સદ્ધાય સમન્નાગતો. નો ચુપસઙ્કમિતાતિ ન ઉપટ્ઠહતિ. નો ચ પરિપુચ્છિતાતિ અત્થાનત્થં કારણાકારણં પરિપુચ્છિતા ન હોતિ. સમન્નાગતોતિ સામિઅત્થે પચ્ચત્તં, સમન્નાગતસ્સાતિ વુત્તં હોતિ. એકન્તપટિભાના તથાગતં ધમ્મદેસના હોતીતિ તથાગતસ્સ એકન્તપટિભાના ધમ્મદેસના હોતિ, એકન્તેનેવ પટિભાતિ ઉપટ્ઠાતીતિ અત્થો.

    81-82. Navamassa paṭhamaṃ heṭṭhā vuttanayameva. Dutiye saddhoti duvidhāya saddhāya samannāgato. No cupasaṅkamitāti na upaṭṭhahati. Noca paripucchitāti atthānatthaṃ kāraṇākāraṇaṃ paripucchitā na hoti. Samannāgatoti sāmiatthe paccattaṃ, samannāgatassāti vuttaṃ hoti. Ekantapaṭibhānā tathāgataṃ dhammadesanā hotīti tathāgatassa ekantapaṭibhānā dhammadesanā hoti, ekanteneva paṭibhāti upaṭṭhātīti attho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૧. સતિસમ્પજઞ્ઞસુત્તં • 1. Satisampajaññasuttaṃ
    ૨. પુણ્ણિયસુત્તં • 2. Puṇṇiyasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. સદ્ધાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Saddhāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact