Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā |
સતિવિનયાદિકથાવણ્ણના
Sativinayādikathāvaṇṇanā
૧૯૫-૨૦૦. દેસનામત્તમેવેતન્તિ ‘‘પઞ્ચિમાની’’તિ એતં દેસનામત્તં. સતિવેપુલ્લપ્પત્તસ્સ ખીણાસવસ્સ દાતબ્બો વિનયો સતિવિનયો. અમૂળ્હસ્સ દાતબ્બો વિનયો અમૂળ્હવિનયો. પટિઞ્ઞાતેન કરણં પટિઞ્ઞાતકરણં.
195-200.Desanāmattamevetanti ‘‘pañcimānī’’ti etaṃ desanāmattaṃ. Sativepullappattassa khīṇāsavassa dātabbo vinayo sativinayo. Amūḷhassa dātabbo vinayo amūḷhavinayo. Paṭiññātena karaṇaṃ paṭiññātakaraṇaṃ.
૨૧૨. તિણવત્થારકસદિસત્તાતિ તંસદિસતાય તબ્બોહારોતિ દસ્સેતિ યથા ‘‘એસ બ્રહ્મદત્તો’’તિ.
212.Tiṇavatthārakasadisattāti taṃsadisatāya tabbohāroti dasseti yathā ‘‘esa brahmadatto’’ti.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi
૨. સતિવિનયો • 2. Sativinayo
૩. અમૂળ્હવિનયો • 3. Amūḷhavinayo
૪. પટિઞ્ઞાતકરણં • 4. Paṭiññātakaraṇaṃ
૭. તિણવત્થારકં • 7. Tiṇavatthārakaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā
સતિવિનયકથા • Sativinayakathā
અમૂળ્હવિનયકથા • Amūḷhavinayakathā
તિણવત્થારકાદિકથા • Tiṇavatthārakādikathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā
સતિવિનયકથાવણ્ણના • Sativinayakathāvaṇṇanā
અમૂળ્હવિનયકથાવણ્ણના • Amūḷhavinayakathāvaṇṇanā
પટિઞ્ઞાતકરણકથાવણ્ણના • Paṭiññātakaraṇakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / સતિવિનયકથાદિવણ્ણના • Sativinayakathādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
૨. સતિવિનયકથા • 2. Sativinayakathā
૩. અમૂળ્હવિનયકથા • 3. Amūḷhavinayakathā
૪. પટિઞ્ઞાતકરણકથા • 4. Paṭiññātakaraṇakathā
૭. તિણવત્થારકાદિકથા • 7. Tiṇavatthārakādikathā