Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā

    ૮. સત્તાધિકરણસમથા

    8. Sattādhikaraṇasamathā

    ૬૫૫. અધિકરણસમથેસુ – સત્તાતિ તેસં ધમ્માનં સઙ્ખ્યાપરિચ્છેદો. ચતુબ્બિધં અધિકરણં સમેન્તિ વૂપસમેન્તીતિ અધિકરણસમથા. તેસં વિત્થારો ખન્ધકે ચ પરિવારે ચ વુત્તો, તસ્સત્થં તત્થેવ વણ્ણયિસ્સામ. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.

    655. Adhikaraṇasamathesu – sattāti tesaṃ dhammānaṃ saṅkhyāparicchedo. Catubbidhaṃ adhikaraṇaṃ samenti vūpasamentīti adhikaraṇasamathā. Tesaṃ vitthāro khandhake ca parivāre ca vutto, tassatthaṃ tattheva vaṇṇayissāma. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.

    સમન્તપાસાદિકાય વિનયસંવણ્ણનાય

    Samantapāsādikāya vinayasaṃvaṇṇanāya

    ભિક્ખુવિભઙ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Bhikkhuvibhaṅgavaṇṇanā niṭṭhitā.

    અનન્તરાયેન યથા, નિટ્ઠિતા વણ્ણના અયં;

    Anantarāyena yathā, niṭṭhitā vaṇṇanā ayaṃ;

    અનન્તરાયેન તથા, સન્તિં પપ્પોન્તુ પાણિનો.

    Anantarāyena tathā, santiṃ pappontu pāṇino.

    ચિરં તિટ્ઠતુ સદ્ધમ્મો, કાલે વસ્સં ચિરં પજં;

    Ciraṃ tiṭṭhatu saddhammo, kāle vassaṃ ciraṃ pajaṃ;

    તપ્પેતુ દેવો ધમ્મેન, રાજા રક્ખતુ મેદનિન્તિ.

    Tappetu devo dhammena, rājā rakkhatu medaninti.

    મહાવિભઙ્ગો નિટ્ઠિતો.

    Mahāvibhaṅgo niṭṭhito.




    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૮. અધિકરણસમથા • 8. Adhikaraṇasamathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૭. પાદુકવગ્ગવણ્ણના • 7. Pādukavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૮. સત્તાધિકરણસમથ-અત્થયોજના • 8. Sattādhikaraṇasamatha-atthayojanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact