Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā

    ૭. સત્તમસિક્ખાપદવણ્ણના

    7. Sattamasikkhāpadavaṇṇanā

    ૧૨૦૮-૯. સત્તમે – ઉમ્મદ્દાપેતિ આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સાતિ એત્થ હત્થં અમોચેત્વા ઉમ્મદ્દને એકાવ આપત્તિ, મોચેત્વા મોચેત્વા ઉમ્મદ્દને પયોગગણનાય આપત્તિયો. સમ્બાહનેપિ એસેવ નયો. ગિલાનાયાતિ અન્તમસો મગ્ગગમનપરિસ્સમેનાપિ સાબાધાય. આપદાસૂતિ ચોરભયાદીહિ સરીરકમ્પનાદીસુ. સેસં ઉત્તાનમેવ. સમુટ્ઠાનાદીનિ તતિયસદિસાનેવાતિ.

    1208-9. Sattame – ummaddāpeti āpatti pācittiyassāti ettha hatthaṃ amocetvā ummaddane ekāva āpatti, mocetvā mocetvā ummaddane payogagaṇanāya āpattiyo. Sambāhanepi eseva nayo. Gilānāyāti antamaso maggagamanaparissamenāpi sābādhāya. Āpadāsūti corabhayādīhi sarīrakampanādīsu. Sesaṃ uttānameva. Samuṭṭhānādīni tatiyasadisānevāti.

    સત્તમસિક્ખાપદં.

    Sattamasikkhāpadaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૭. સત્તમસિક્ખાપદં • 7. Sattamasikkhāpadaṃ

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૭. સત્તમસિક્ખાપદં • 7. Sattamasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact