Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya |
૭. સત્તમસુત્તં
7. Sattamasuttaṃ
૧૨૯. ‘‘દસયિમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા ભાવિતા બહુલીકતા મહપ્ફલા હોન્તિ મહાનિસંસા, નાઞ્ઞત્ર સુગતવિનયા. કતમે દસ? સમ્માદિટ્ઠિ…પે॰… સમ્માવિમુત્તિ – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દસ ધમ્મા ભાવિતા બહુલીકતા મહપ્ફલા હોન્તિ મહાનિસંસા, નાઞ્ઞત્ર સુગતવિનયા’’તિ. સત્તમં.
129. ‘‘Dasayime, bhikkhave, dhammā bhāvitā bahulīkatā mahapphalā honti mahānisaṃsā, nāññatra sugatavinayā. Katame dasa? Sammādiṭṭhi…pe… sammāvimutti – ime kho, bhikkhave, dasa dhammā bhāvitā bahulīkatā mahapphalā honti mahānisaṃsā, nāññatra sugatavinayā’’ti. Sattamaṃ.
Related texts:
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૪૨. સઙ્ગારવસુત્તાદિવણ્ણના • 5-42. Saṅgāravasuttādivaṇṇanā