Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    સત્તસમથનાનાત્થાદિવણ્ણના

    Sattasamathanānātthādivaṇṇanā

    ૩૫૪. માતાપુત્તાદીનં અયં વિવાદોતિ યોજના. ‘‘વિરુદ્ધવાદત્તા’’તિ ઇમિના વદનં વાદો, વિરુદ્ધો વાદો વિવાદોતિ નિબ્બચનં દસ્સેતિ. અધિકરણીયતાયાતિ વૂપસમિતતાય. ઇમિના અધિકરિયતિ સમથેહિ વૂપસમિયતીતિ અધિકરણન્તિ વચનત્થં દસ્સેતિ. સબ્બત્થાતિ સબ્બેસુ અધિકરણભેદેસુ.

    354. Mātāputtādīnaṃ ayaṃ vivādoti yojanā. ‘‘Viruddhavādattā’’ti iminā vadanaṃ vādo, viruddho vādo vivādoti nibbacanaṃ dasseti. Adhikaraṇīyatāyāti vūpasamitatāya. Iminā adhikariyati samathehi vūpasamiyatīti adhikaraṇanti vacanatthaṃ dasseti. Sabbatthāti sabbesu adhikaraṇabhedesu.

    ઇતિ અધિકરણભેદવણ્ણનાય યોજના સમત્તા.

    Iti adhikaraṇabhedavaṇṇanāya yojanā samattā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૧૦. સત્તસમથનાનત્થાદિ • 10. Sattasamathanānatthādi

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / સત્તસમથનાનાત્થાદિવણ્ણના • Sattasamathanānātthādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / સત્તસમથનાનાત્થાદિવણ્ણના • Sattasamathanānātthādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact