Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૪. સત્તાવાસસુત્તવણ્ણના
4. Sattāvāsasuttavaṇṇanā
૨૪. ચતુત્થે સત્તાવાસાતિ સત્તાનં આવાસા, વસનટ્ઠાનાનીતિ અત્થો. તત્થ સુદ્ધાવાસાપિ સત્તાવાસોવ, અસબ્બકાલિકત્તા પન ન ગહિતા. સુદ્ધાવાસા હિ બુદ્ધાનં ખન્ધાવારટ્ઠાનસદિસા, અસઙ્ખેય્યકપ્પે બુદ્ધેસુ અનિબ્બત્તેસુ તં ઠાનં સુઞ્ઞં હોતિ. ઇતિ અસબ્બકાલિકત્તા ન ગહિતા. સેસમેત્થ વિઞ્ઞાણટ્ઠિતીસુ વુત્તનયેનેવ વેદિતબ્બં.
24. Catutthe sattāvāsāti sattānaṃ āvāsā, vasanaṭṭhānānīti attho. Tattha suddhāvāsāpi sattāvāsova, asabbakālikattā pana na gahitā. Suddhāvāsā hi buddhānaṃ khandhāvāraṭṭhānasadisā, asaṅkheyyakappe buddhesu anibbattesu taṃ ṭhānaṃ suññaṃ hoti. Iti asabbakālikattā na gahitā. Sesamettha viññāṇaṭṭhitīsu vuttanayeneva veditabbaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૪. સત્તાવાસસુત્તં • 4. Sattāvāsasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૪-૫. સત્તાવાસસુત્તાદિવણ્ણના • 4-5. Sattāvāsasuttādivaṇṇanā