Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) |
૪. દેવતાવગ્ગો
4. Devatāvaggo
૧-૪. સેખસુત્તાદિવણ્ણના
1-4. Sekhasuttādivaṇṇanā
૩૧-૩૪. ચતુત્થસ્સ પઠમે સેખાનં પટિલદ્ધગુણસ્સ પરિહાનિ નામ નત્થીતિ આહ ‘‘ઉપરૂપરિગુણપરિહાનાયા’’તિ, ઉપરૂપરિલદ્ધબ્બાનં મગ્ગફલાનં પરિહાનાય અનુપ્પાદાયાતિ અત્થો. તતિયાદીનિ ઉત્તાનત્થાનેવ.
31-34. Catutthassa paṭhame sekhānaṃ paṭiladdhaguṇassa parihāni nāma natthīti āha ‘‘uparūpariguṇaparihānāyā’’ti, uparūpariladdhabbānaṃ maggaphalānaṃ parihānāya anuppādāyāti attho. Tatiyādīni uttānatthāneva.
સેખસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Sekhasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૧. સેખસુત્તં • 1. Sekhasuttaṃ
૨. પઠમઅપરિહાનસુત્તં • 2. Paṭhamaaparihānasuttaṃ
૩. દુતિયઅપરિહાનસુત્તં • 3. Dutiyaaparihānasuttaṃ
૪. મહામોગ્ગલ્લાનસુત્તં • 4. Mahāmoggallānasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)
૧. સેખસુત્તવણ્ણના • 1. Sekhasuttavaṇṇanā
૨-૩. અપરિહાનસુત્તદ્વયવણ્ણના • 2-3. Aparihānasuttadvayavaṇṇanā
૪. મહામોગ્ગલ્લાનસુત્તવણ્ણના • 4. Mahāmoggallānasuttavaṇṇanā