Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૬. સેનકત્થેરગાથા

    6. Senakattheragāthā

    ૨૮૭.

    287.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ, ગયાયં ગયફગ્ગુયા;

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi, gayāyaṃ gayaphagguyā;

    યં અદ્દસાસિં સમ્બુદ્ધં, દેસેન્તં ધમ્મમુત્તમં.

    Yaṃ addasāsiṃ sambuddhaṃ, desentaṃ dhammamuttamaṃ.

    ૨૮૮.

    288.

    ‘‘મહપ્પભં ગણાચરિયં, અગ્ગપત્તં વિનાયકં;

    ‘‘Mahappabhaṃ gaṇācariyaṃ, aggapattaṃ vināyakaṃ;

    સદેવકસ્સ લોકસ્સ, જિનં અતુલદસ્સનં.

    Sadevakassa lokassa, jinaṃ atuladassanaṃ.

    ૨૮૯.

    289.

    ‘‘મહાનાગં મહાવીરં, મહાજુતિમનાસવં;

    ‘‘Mahānāgaṃ mahāvīraṃ, mahājutimanāsavaṃ;

    સબ્બાસવપરિક્ખીણં, સત્થારમકુતોભયં.

    Sabbāsavaparikkhīṇaṃ, satthāramakutobhayaṃ.

    ૨૯૦.

    290.

    ‘‘ચિરસંકિલિટ્ઠં વત મં, દિટ્ઠિસન્દાનબન્ધિતં 1;

    ‘‘Cirasaṃkiliṭṭhaṃ vata maṃ, diṭṭhisandānabandhitaṃ 2;

    વિમોચયિ સો ભગવા, સબ્બગન્થેહિ સેનક’’ન્તિ.

    Vimocayi so bhagavā, sabbaganthehi senaka’’nti.

    … સેનકો થેરો….

    … Senako thero….







    Footnotes:
    1. સન્ધિતં (સી॰ સ્યા॰), સન્દિતં (પી॰ સી॰ અટ્ઠ॰)
    2. sandhitaṃ (sī. syā.), sanditaṃ (pī. sī. aṭṭha.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૬. સેનકત્થેરગાથાવણ્ણના • 6. Senakattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact