Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. નાથવગ્ગો

    2. Nāthavaggo

    ૧. સેનાસનસુત્તવણ્ણના

    1. Senāsanasuttavaṇṇanā

    ૧૧. દુતિયસ્સ પઠમે પઞ્ચઙ્ગસમન્નાગતોતિ પઞ્ચહિ ગુણઙ્ગેહિ સમન્નાગતો. નાતિદૂરં હોતિ નાચ્ચાસન્નન્તિ યઞ્હિ અતિદૂરે હોતિ, પિણ્ડાય ચરિત્વા તત્થ ગચ્છન્તસ્સ કાયચિત્તદરથા હોતિ, તતો અનુપ્પન્નં વા સમાધિં ઉપ્પાદેતું ઉપ્પન્નં વા થિરં કાતું ન સક્કોતિ. અચ્ચાસન્નં બહુજનાકિણ્ણં હોતિ. ચત્તાલીસઉસભમત્તે પન પદેસે વસતં દૂરાસન્નદોસવિમુત્તઞ્ચ ગમનાગમનસમ્પન્નં નામ હોતિ. દિવાઅપ્પાકિણ્ણન્તિ દિવસભાગે મહાજનેન અનાકિણ્ણં.

    11. Dutiyassa paṭhame pañcaṅgasamannāgatoti pañcahi guṇaṅgehi samannāgato. Nātidūraṃ hoti nāccāsannanti yañhi atidūre hoti, piṇḍāya caritvā tattha gacchantassa kāyacittadarathā hoti, tato anuppannaṃ vā samādhiṃ uppādetuṃ uppannaṃ vā thiraṃ kātuṃ na sakkoti. Accāsannaṃ bahujanākiṇṇaṃ hoti. Cattālīsausabhamatte pana padese vasataṃ dūrāsannadosavimuttañca gamanāgamanasampannaṃ nāma hoti. Divāappākiṇṇanti divasabhāge mahājanena anākiṇṇaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. સેનાસનસુત્તં • 1. Senāsanasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૭. અવિજ્જાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-7. Avijjāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact