Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પેતવત્થુપાળિ • Petavatthupāḷi

    ૧૫. સેટ્ઠિપુત્તપેતવત્થુ

    15. Seṭṭhiputtapetavatthu

    ૮૦૨.

    802.

    1 ‘‘સટ્ઠિવસ્સસહસ્સાનિ, પરિપુણ્ણાનિ સબ્બસો;

    2 ‘‘Saṭṭhivassasahassāni, paripuṇṇāni sabbaso;

    નિરયે પચ્ચમાનાનં, કદા અન્તો ભવિસ્સતિ’’.

    Niraye paccamānānaṃ, kadā anto bhavissati’’.

    ૮૦૩.

    803.

    3 ‘‘નત્થિ અન્તો કુતો અન્તો, ન અન્તો પટિદિસ્સતિ;

    4 ‘‘Natthi anto kuto anto, na anto paṭidissati;

    તથા હિ પકતં પાપં, તુય્હં મય્હઞ્ચ મારિસા 5.

    Tathā hi pakataṃ pāpaṃ, tuyhaṃ mayhañca mārisā 6.

    ૮૦૪.

    804.

    7 ‘‘દુજ્જીવિતમજીવમ્હ , યે સન્તે ન દદમ્હસે;

    8 ‘‘Dujjīvitamajīvamha , ye sante na dadamhase;

    સન્તેસુ દેય્યધમ્મેસુ, દીપં નાકમ્હ અત્તનો.

    Santesu deyyadhammesu, dīpaṃ nākamha attano.

    ૮૦૫.

    805.

    9 ‘‘સોહં નૂન ઇતો ગન્ત્વા, યોનિં લદ્ધાન માનુસિં;

    10 ‘‘Sohaṃ nūna ito gantvā, yoniṃ laddhāna mānusiṃ;

    વદઞ્ઞૂ સીલસમ્પન્નો, કાહામિ કુસલં બહુ’’ન્તિ.

    Vadaññū sīlasampanno, kāhāmi kusalaṃ bahu’’nti.

    સેટ્ઠિપુત્તપેતવત્થુ પન્નરસમં.

    Seṭṭhiputtapetavatthu pannarasamaṃ.







    Footnotes:
    1. જા॰ ૧.૪.૫૪ જાતકેપિ
    2. jā. 1.4.54 jātakepi
    3. જા॰ ૧.૪.૫૫ જાતકેપિ
    4. jā. 1.4.55 jātakepi
    5. મમ તુય્હઞ્ચ મારિસ (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    6. mama tuyhañca mārisa (sī. syā. pī.)
    7. જા॰ ૧.૪.૫૩ જાતકેપિ
    8. jā. 1.4.53 jātakepi
    9. જા॰ ૧.૪.૫૬ જાતકેપિ
    10. jā. 1.4.56 jātakepi



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / પેતવત્થુ-અટ્ઠકથા • Petavatthu-aṭṭhakathā / ૧૫. સેટ્ઠિપુત્તપેતવત્થુવણ્ણના • 15. Seṭṭhiputtapetavatthuvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact