Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૮૨. સેય્યજાતકં (૩-૪-૨)

    282. Seyyajātakaṃ (3-4-2)

    ૯૪.

    94.

    સેય્યંસો સેય્યસો હોતિ, યો સેય્યમુપસેવતિ;

    Seyyaṃso seyyaso hoti, yo seyyamupasevati;

    એકેન સન્ધિં કત્વાન, સતં વજ્ઝે 1 અમોચયિં.

    Ekena sandhiṃ katvāna, sataṃ vajjhe 2 amocayiṃ.

    ૯૫.

    95.

    3 તસ્મા સબ્બેન લોકેન, સન્ધિં કત્વાન એકતો 4;

    5 Tasmā sabbena lokena, sandhiṃ katvāna ekato 6;

    પેચ્ચ સગ્ગં નિગચ્છેય્ય 7, ઇદં સુણાથ કાસિયા 8.

    Pecca saggaṃ nigaccheyya 9, idaṃ suṇātha kāsiyā 10.

    ૯૬.

    96.

    ઇદં વત્વા મહારાજા, કંસો બારાણસિગ્ગહો;

    Idaṃ vatvā mahārājā, kaṃso bārāṇasiggaho;

    ધનું કણ્ડઞ્ચ 11 નિક્ખિપ્પ, સંયમં અજ્ઝુપાગમીતિ.

    Dhanuṃ kaṇḍañca 12 nikkhippa, saṃyamaṃ ajjhupāgamīti.

    સેય્યજાતકં દુતિયં.

    Seyyajātakaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. મચ્ચે (ક॰), બજ્ઝે (ક॰ અટ્ઠ॰)
    2. macce (ka.), bajjhe (ka. aṭṭha.)
    3. કસ્મા…પે॰… સગ્ગં ન ગચ્છેય્ય (કત્થચિ)
    4. એકકો (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    5. kasmā…pe… saggaṃ na gaccheyya (katthaci)
    6. ekako (sī. syā. pī.)
    7. કસ્મા…પે॰… સગ્ગં ન ગચ્છેય્ય (કત્થચિ)
    8. કાસયો (સી॰ પી॰)
    9. kasmā…pe… saggaṃ na gaccheyya (katthaci)
    10. kāsayo (sī. pī.)
    11. તૂણિઞ્ચ (સી॰ પી॰)
    12. tūṇiñca (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૮૨] ૨. સેય્યજાતકવણ્ણના • [282] 2. Seyyajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact