Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૧૦. સેય્યજાતકં (૪-૧-૧૦)

    310. Seyyajātakaṃ (4-1-10)

    ૩૭.

    37.

    સસમુદ્દપરિયાયં , મહિં સાગરકુણ્ડલં;

    Sasamuddapariyāyaṃ , mahiṃ sāgarakuṇḍalaṃ;

    ન ઇચ્છે સહ નિન્દાય, એવં સેય્ય 1 વિજાનહિ.

    Na icche saha nindāya, evaṃ seyya 2 vijānahi.

    ૩૮.

    38.

    ધિરત્થુ તં યસલાભં, ધનલાભઞ્ચ બ્રાહ્મણ;

    Dhiratthu taṃ yasalābhaṃ, dhanalābhañca brāhmaṇa;

    યા વુત્તિ વિનિપાતેન, અધમ્મચરણેન વા.

    Yā vutti vinipātena, adhammacaraṇena vā.

    ૩૯.

    39.

    અપિ ચે પત્તમાદાય, અનગારો પરિબ્બજે;

    Api ce pattamādāya, anagāro paribbaje;

    સાયેવ જીવિકા સેય્યો, યા ચાધમ્મેન એસના.

    Sāyeva jīvikā seyyo, yā cādhammena esanā.

    ૪૦.

    40.

    અપિ ચે પત્તમાદાય, અનગારો પરિબ્બજે;

    Api ce pattamādāya, anagāro paribbaje;

    અઞ્ઞં અહિંસયં લોકે, અપિ રજ્જેન તં વરન્તિ.

    Aññaṃ ahiṃsayaṃ loke, api rajjena taṃ varanti.

    સેય્યજાતકં 3 દસમં.

    Seyyajātakaṃ 4 dasamaṃ.

    કાલિઙ્ગવગ્ગો 5 પઠમો.

    Kāliṅgavaggo 6 paṭhamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    વિવરઞ્ચ અદેય્ય સમિદ્ધવરં, અથ દદ્દર પાપમહાતિરહો;

    Vivarañca adeyya samiddhavaraṃ, atha daddara pāpamahātiraho;

    અથ કોલિ પલાસવરઞ્ચ કર, ચરિમં સસમુદ્દવરેન દસાતિ.

    Atha koli palāsavarañca kara, carimaṃ sasamuddavarena dasāti.







    Footnotes:
    1. સય્હ (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. sayha (sī. syā. pī.)
    3. સય્હજાતકં (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    4. sayhajātakaṃ (sī. syā. pī.)
    5. વિવરવગ્ગો (સી॰ પી॰)
    6. vivaravaggo (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૧૦] ૧૦. સેય્યજાતકવણ્ણના • [310] 10. Seyyajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact