Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. સીહસુત્તવણ્ણના

    9. Sīhasuttavaṇṇanā

    ૯૯. નવમે સક્કચ્ચઞ્ઞેવ દેતિ નો અસક્કચ્ચન્તિ અનવઞ્ઞાય અવિરજ્ઝિત્વાવ દેતિ, નો અવઞ્ઞાય વિરજ્ઝિત્વા. મા મે યોગ્ગપથો નસ્સાતિ મયા કતયોગ્ગપથો મય્હં મા નસ્સતુ, ‘‘એકો સીહો ઉટ્ઠાય બિળારં પહરન્તો વિરજ્ઝિત્વા પહરી’’તિ એવં વત્તારો મા હોન્તૂતિ અત્થો. અન્નભારનેસાદાનન્તિ એત્થ અન્નં વુચ્ચતિ યવભત્તં, તં ભારો એતેસન્તિ અન્નભારા. યાચકાનં એતં નામં. નેસાદા વુચ્ચન્તિ સાકુણિકા. ઇતિ સબ્બપચ્છિમાય કોટિયા એતેસં યાચકનેસાદાનમ્પિ સક્કચ્ચમેવ દેસેતિ.

    99. Navame sakkaccaññeva deti no asakkaccanti anavaññāya avirajjhitvāva deti, no avaññāya virajjhitvā. Mā me yoggapatho nassāti mayā katayoggapatho mayhaṃ mā nassatu, ‘‘eko sīho uṭṭhāya biḷāraṃ paharanto virajjhitvā paharī’’ti evaṃ vattāro mā hontūti attho. Annabhāranesādānanti ettha annaṃ vuccati yavabhattaṃ, taṃ bhāro etesanti annabhārā. Yācakānaṃ etaṃ nāmaṃ. Nesādā vuccanti sākuṇikā. Iti sabbapacchimāya koṭiyā etesaṃ yācakanesādānampi sakkaccameva deseti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. સીહસુત્તં • 9. Sīhasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. પઠમસમ્પદાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Paṭhamasampadāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact