Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. સિક્ખાનિસંસસુત્તવણ્ણના

    3. Sikkhānisaṃsasuttavaṇṇanā

    ૨૪૫. તતિયે સિક્ખા આનિસંસા એત્થાતિ સિક્ખાનિસંસં. પઞ્ઞા ઉત્તરા એત્થાતિ પઞ્ઞુત્તરં. વિમુત્તિ સારો એત્થાતિ વિમુત્તિસારં. સતિ આધિપતેય્યા એત્થાતિ સતાધિપતેય્યં. એતેસં હિ સિક્ખાદિસઙ્ખાતાનં આનિસંસાદીનં અત્થાય વુસ્સતીતિ વુત્તં હોતિ. આભિસમાચારિકાતિ ઉત્તમસમાચારિકા. વત્તવસેન પઞ્ઞત્તસીલસ્સેતં અધિવચનં. તથા તથા સો તસ્સા સિક્ખાયાતિ તથા તથા સો સિક્ખાકામો ભિક્ખુ તસ્મિં સિક્ખાપદે.

    245. Tatiye sikkhā ānisaṃsā etthāti sikkhānisaṃsaṃ. Paññā uttarā etthāti paññuttaraṃ. Vimutti sāro etthāti vimuttisāraṃ. Sati ādhipateyyā etthāti satādhipateyyaṃ. Etesaṃ hi sikkhādisaṅkhātānaṃ ānisaṃsādīnaṃ atthāya vussatīti vuttaṃ hoti. Ābhisamācārikāti uttamasamācārikā. Vattavasena paññattasīlassetaṃ adhivacanaṃ. Tathā tathā so tassā sikkhāyāti tathā tathā so sikkhākāmo bhikkhu tasmiṃ sikkhāpade.

    આદિબ્રહ્મચરિયિકાતિ મગ્ગબ્રહ્મચરિયસ્સ આદિભૂતાનં ચતુન્નં મહાસીલાનમેતં અધિવચનં. સબ્બસોતિ સબ્બાકારેન. ધમ્માતિ ચતુસચ્ચધમ્મા. પઞ્ઞાય સમવેક્ખિતા હોન્તીતિ સહવિપસ્સનાય મગ્ગપઞ્ઞાય સુદિટ્ઠા હોન્તિ. વિમુત્તિયા ફુસિતા હોન્તીતિ અરહત્તફલવિમુત્તિયા ઞાણફસ્સેન ફુટ્ઠા હોન્તિ. અજ્ઝત્તંયેવ સતિ સૂપટ્ઠિતા હોતીતિ નિયકજ્ઝત્તેયેવ સતિ સુટ્ઠુ ઉપટ્ઠિતા હોતિ. પઞ્ઞાય અનુગ્ગહેસ્સામીતિ વિપસ્સનાપઞ્ઞાય અનુગ્ગહેસ્સામિ. પઞ્ઞાય સમવેક્ખિસ્સામીતિ ઇધાપિ વિપસ્સનાપઞ્ઞા અધિપ્પેતા. ફુસિતં વા ધમ્મં તત્થ તત્થ પઞ્ઞાય અનુગ્ગહેસ્સામીતિ એત્થ પન મગ્ગપઞ્ઞાવ અધિપ્પેતા.

    Ādibrahmacariyikāti maggabrahmacariyassa ādibhūtānaṃ catunnaṃ mahāsīlānametaṃ adhivacanaṃ. Sabbasoti sabbākārena. Dhammāti catusaccadhammā. Paññāya samavekkhitā hontīti sahavipassanāya maggapaññāya sudiṭṭhā honti. Vimuttiyā phusitā hontīti arahattaphalavimuttiyā ñāṇaphassena phuṭṭhā honti. Ajjhattaṃyeva sati sūpaṭṭhitā hotīti niyakajjhatteyeva sati suṭṭhu upaṭṭhitā hoti. Paññāya anuggahessāmīti vipassanāpaññāya anuggahessāmi. Paññāyasamavekkhissāmīti idhāpi vipassanāpaññā adhippetā. Phusitaṃ vā dhammaṃ tattha tattha paññāya anuggahessāmīti ettha pana maggapaññāva adhippetā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. સિક્ખાનિસંસસુત્તં • 3. Sikkhānisaṃsasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨-૩. આપત્તિભયસુત્તાદિવણ્ણના • 2-3. Āpattibhayasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact