Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૪-૯. સિક્ખાપદસુત્તાદિવણ્ણના

    4-9. Sikkhāpadasuttādivaṇṇanā

    ૨૩૫. ચતુત્થાદીનિપિ ઉત્તાનત્થાનેવ. મગ્ગઙ્ગેસુ પન યસ્મા સતિયા ઉપટ્ઠપેત્વા પઞ્ઞાય પરિચ્છિન્દતિ, તસ્મા ઉભયમેવ કમ્મં. સેસા અઙ્ગાનેવ હોન્તિ, નો કમ્મન્તિ વુત્તં. બોજ્ઝઙ્ગેસુપિ એસેવ નયો. અભિધમ્મે પન સબ્બમ્પેતં અવિસેસેન ચેતનાસમ્પયુત્તકમ્મન્તેવ વણ્ણિતં.

    235. Catutthādīnipi uttānatthāneva. Maggaṅgesu pana yasmā satiyā upaṭṭhapetvā paññāya paricchindati, tasmā ubhayameva kammaṃ. Sesā aṅgāneva honti, no kammanti vuttaṃ. Bojjhaṅgesupi eseva nayo. Abhidhamme pana sabbampetaṃ avisesena cetanāsampayuttakammanteva vaṇṇitaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૪. પઠમસિક્ખાપદસુત્તં • 4. Paṭhamasikkhāpadasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૩-૯. સોણકાયનસુત્તાદિવણ્ણના • 3-9. Soṇakāyanasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact