Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૬-૭. સીલસુત્તાદિવણ્ણના

    6-7. Sīlasuttādivaṇṇanā

    ૧૩૬-૧૩૭. છટ્ઠે પઠમો લોકિયમહાજનો, દુતિયો સુક્ખવિપસ્સકો સોતાપન્નો ચ સકદાગામી ચ, તતિયો અનાગામી. સો હિ યસ્મા તઙ્ખણિકમ્પિ ઉપપત્તિનિમિત્તકં ઝાનં પટિલભતિયેવ, તસ્મા સુક્ખવિપસ્સકોપિ સમાધિસ્મિં પરિપૂરકારીયેવ. ચતુત્થો ખીણાસવોયેવ . સો હિ સબ્બેસં સીલાદિપચ્ચનીકાનં પહીનત્તા સબ્બત્થ પરિપૂરકારી નામ. સત્તમેપિ છટ્ઠે વુત્તનયેનેવ પુગ્ગલપરિચ્છેદો વેદિતબ્બો.

    136-137. Chaṭṭhe paṭhamo lokiyamahājano, dutiyo sukkhavipassako sotāpanno ca sakadāgāmī ca, tatiyo anāgāmī. So hi yasmā taṅkhaṇikampi upapattinimittakaṃ jhānaṃ paṭilabhatiyeva, tasmā sukkhavipassakopi samādhismiṃ paripūrakārīyeva. Catuttho khīṇāsavoyeva . So hi sabbesaṃ sīlādipaccanīkānaṃ pahīnattā sabbattha paripūrakārī nāma. Sattamepi chaṭṭhe vuttanayeneva puggalaparicchedo veditabbo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૬. પઠમસીલસુત્તં • 6. Paṭhamasīlasuttaṃ
    ૭. દુતિયસીલસુત્તં • 7. Dutiyasīlasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૮. સાવજ્જસુત્તાદિવણ્ણના • 5-8. Sāvajjasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact