Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૬. સીલવન્તસુત્તં

    6. Sīlavantasuttaṃ

    ૪૬. ‘‘યં, ભિક્ખવે, સીલવન્તો પબ્બજિતા ગામં વા નિગમં વા ઉપનિસ્સાય વિહરન્તિ. તત્થ મનુસ્સા તીહિ ઠાનેહિ બહું પુઞ્ઞં પસવન્તિ. કતમેહિ તીહિ? કાયેન , વાચાય , મનસા. યં, ભિક્ખવે, સીલવન્તો પબ્બજિતા ગામં વા નિગમં વા ઉપનિસ્સાય વિહરન્તિ. તત્થ મનુસ્સા ઇમેહિ તીહિ ઠાનેહિ બહું પુઞ્ઞં પસવન્તી’’તિ. છટ્ઠં.

    46. ‘‘Yaṃ, bhikkhave, sīlavanto pabbajitā gāmaṃ vā nigamaṃ vā upanissāya viharanti. Tattha manussā tīhi ṭhānehi bahuṃ puññaṃ pasavanti. Katamehi tīhi? Kāyena , vācāya , manasā. Yaṃ, bhikkhave, sīlavanto pabbajitā gāmaṃ vā nigamaṃ vā upanissāya viharanti. Tattha manussā imehi tīhi ṭhānehi bahuṃ puññaṃ pasavantī’’ti. Chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૬. સીલવન્તસુત્તવણ્ણના • 6. Sīlavantasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬. સીલવન્તસુત્તવણ્ણના • 6. Sīlavantasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact