Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૯૦. સીલવીમંસકજાતકં (૩-૪-૧૦)

    290. Sīlavīmaṃsakajātakaṃ (3-4-10)

    ૧૧૮.

    118.

    સીલં કિરેવ કલ્યાણં, સીલં લોકે અનુત્તરં;

    Sīlaṃ kireva kalyāṇaṃ, sīlaṃ loke anuttaraṃ;

    પસ્સ ઘોરવિસો નાગો, સીલવાતિ ન હઞ્ઞતિ.

    Passa ghoraviso nāgo, sīlavāti na haññati.

    ૧૧૯.

    119.

    સોહં સીલં સમાદિસ્સં, લોકે અનુમતં સિવં;

    Sohaṃ sīlaṃ samādissaṃ, loke anumataṃ sivaṃ;

    અરિયવુત્તિસમાચારો , યેન વુચ્ચતિ સીલવા.

    Ariyavuttisamācāro , yena vuccati sīlavā.

    ૧૨૦.

    120.

    ઞાતીનઞ્ચ પિયો હોતિ, મિત્તેસુ ચ વિરોચતિ;

    Ñātīnañca piyo hoti, mittesu ca virocati;

    કાયસ્સ ભેદા સુગતિં, ઉપપજ્જતિ સીલવાતિ.

    Kāyassa bhedā sugatiṃ, upapajjati sīlavāti.

    સીલવીમંસકજાતકં દસમં.

    Sīlavīmaṃsakajātakaṃ dasamaṃ.

    અબ્ભન્તરવગ્ગો ચતુત્થો.

    Abbhantaravaggo catuttho.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    દુમ કંસવરુત્તમબ્યગ્ઘમિગા, મણયો મણિ સાલુકમવ્હયનો;

    Duma kaṃsavaruttamabyagghamigā, maṇayo maṇi sālukamavhayano;

    અનુસાસનિયોપિ ચ મચ્છવરો, મણિકુણ્ડલકેન કિરેન દસાતિ.

    Anusāsaniyopi ca macchavaro, maṇikuṇḍalakena kirena dasāti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૯૦] ૧૦. સીલવીમંસકજાતકવણ્ણના • [290] 10. Sīlavīmaṃsakajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact