Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૬. સિલાયૂપસુત્તવણ્ણના

    6. Silāyūpasuttavaṇṇanā

    ૨૬. છટ્ઠે પમાણમજ્ઝિમસ્સ પુરિસસ્સ ચતુવીસતઙ્ગુલિકો હત્થો કુક્કુ, ‘‘કક્કૂ’’તિપિ તસ્સેવ નામં. અટ્ઠ કુક્કૂ ઉપરિ નેમસ્સાતિ અટ્ઠ હત્થા આવાટસ્સ ઉપરિ ઉગ્ગન્ત્વા ઠિતા ભવેય્યું. સેસમેત્થ ઉત્તાનમેવ.

    26. Chaṭṭhe pamāṇamajjhimassa purisassa catuvīsataṅguliko hattho kukku, ‘‘kakkū’’tipi tasseva nāmaṃ. Aṭṭha kukkū upari nemassāti aṭṭha hatthā āvāṭassa upari uggantvā ṭhitā bhaveyyuṃ. Sesamettha uttānameva.

    સિલાયૂપસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Silāyūpasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૬. સિલાયૂપસુત્તં • 6. Silāyūpasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૬. સિલાયૂપસુત્તવણ્ણના • 6. Silāyūpasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact