Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૮. સિઙ્ગાલપિતુત્થેરગાથા

    8. Siṅgālapituttheragāthā

    ૧૮.

    18.

    ‘‘અહુ બુદ્ધસ્સ દાયાદો, ભિક્ખુ ભેસકળાવને;

    ‘‘Ahu buddhassa dāyādo, bhikkhu bhesakaḷāvane;

    કેવલં અટ્ઠિસઞ્ઞાય, અફરી પથવિં 1 ઇમં;

    Kevalaṃ aṭṭhisaññāya, apharī pathaviṃ 2 imaṃ;

    મઞ્ઞેહં કામરાગં સો, ખિપ્પમેવ પહિસ્સતી’’તિ 3.

    Maññehaṃ kāmarāgaṃ so, khippameva pahissatī’’ti 4.

    … સિઙ્ગાલપિતા 5 થેરો….

    … Siṅgālapitā 6 thero….







    Footnotes:
    1. પઠવિં (સી॰ સ્યા॰)
    2. paṭhaviṃ (sī. syā.)
    3. પહીયભિ (સબ્બત્થ પાળિયં)
    4. pahīyabhi (sabbattha pāḷiyaṃ)
    5. સીગાલપિતા (સી॰)
    6. sīgālapitā (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૮. સિઙ્ગાલપિતુત્થેરગાથાવણ્ણના • 8. Siṅgālapituttheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact