Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૯૨. સિરિકાળકણ્ણિજાતકં (૨-૫-૨)

    192. Sirikāḷakaṇṇijātakaṃ (2-5-2)

    ૮૩.

    83.

    ઇત્થી સિયા રૂપવતી, સા ચ સીલવતી સિયા;

    Itthī siyā rūpavatī, sā ca sīlavatī siyā;

    પુરિસો તં ન ઇચ્છેય્ય, સદ્દહાસિ મહોસધ.

    Puriso taṃ na iccheyya, saddahāsi mahosadha.

    ૮૪.

    84.

    સદ્દહામિ મહારાજ, પુરિસો દુબ્ભગો સિયા;

    Saddahāmi mahārāja, puriso dubbhago siyā;

    સિરી ચ કાળકણ્ણી ચ, ન સમેન્તિ કુદાચનન્તિ.

    Sirī ca kāḷakaṇṇī ca, na samenti kudācananti.

    સિરિકાળકણ્ણિજાતકં દુતિયં.

    Sirikāḷakaṇṇijātakaṃ dutiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૯૨] ૨. સિરિકાળકણ્ણિજાતકવણ્ણના • [192] 2. Sirikāḷakaṇṇijātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact