Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. સિરિમત્થેરગાથા

    10. Sirimattheragāthā

    ૧૫૯.

    159.

    ‘‘પરે ચ નં પસંસન્તિ, અત્તા ચે અસમાહિતો;

    ‘‘Pare ca naṃ pasaṃsanti, attā ce asamāhito;

    મોઘં પરે પસંસન્તિ, અત્તા હિ અસમાહિતો.

    Moghaṃ pare pasaṃsanti, attā hi asamāhito.

    ૧૬૦.

    160.

    ‘‘પરે ચ નં ગરહન્તિ, અત્તા ચે સુસમાહિતો;

    ‘‘Pare ca naṃ garahanti, attā ce susamāhito;

    મોઘં પરે ગરહન્તિ, અત્તા હિ સુસમાહિતો’’તિ.

    Moghaṃ pare garahanti, attā hi susamāhito’’ti.

    … સિરિમા થેરો….

    … Sirimā thero….

    વગ્ગો દુતિયો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo dutiyo niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ચુન્દો ચ જોતિદાસો ચ, થેરો હેરઞ્ઞકાનિ ચ;

    Cundo ca jotidāso ca, thero heraññakāni ca;

    સોમમિત્તો સબ્બમિત્તો, કાલો તિસ્સો ચ કિમિલો 1;

    Somamitto sabbamitto, kālo tisso ca kimilo 2;

    નન્દો ચ સિરિમા ચેવ, દસ થેરા મહિદ્ધિકાતિ.

    Nando ca sirimā ceva, dasa therā mahiddhikāti.







    Footnotes:
    1. કિમ્બિલો (સી॰ સ્યા॰ પી॰), છન્દલક્ખણાનુલોમં
    2. kimbilo (sī. syā. pī.), chandalakkhaṇānulomaṃ



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. સિરિમત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. Sirimattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact