Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૨. સિરિમિત્તત્થેરગાથા

    2. Sirimittattheragāthā

    ૫૦૨.

    502.

    ‘‘અક્કોધનોનુપનાહી, અમાયો રિત્તપેસુણો;

    ‘‘Akkodhanonupanāhī, amāyo rittapesuṇo;

    સ વે તાદિસકો ભિક્ખુ, એવં પેચ્ચ ન સોચતિ.

    Sa ve tādisako bhikkhu, evaṃ pecca na socati.

    ૫૦૩.

    503.

    ‘‘અક્કોધનોનુપનાહી, અમાયો રિત્તપેસુણો;

    ‘‘Akkodhanonupanāhī, amāyo rittapesuṇo;

    ગુત્તદ્વારો સદા ભિક્ખુ, એવં પેચ્ચ ન સોચતિ.

    Guttadvāro sadā bhikkhu, evaṃ pecca na socati.

    ૫૦૪.

    504.

    ‘‘અક્કોધનોનુપનાહી , અમાયો રિત્તપેસુણો;

    ‘‘Akkodhanonupanāhī , amāyo rittapesuṇo;

    કલ્યાણસીલો સો 1 ભિક્ખુ, એવં પેચ્ચ ન સોચતિ.

    Kalyāṇasīlo so 2 bhikkhu, evaṃ pecca na socati.

    ૫૦૫.

    505.

    ‘‘અક્કોધનોનુપનાહી, અમાયો રિત્તપેસુણો;

    ‘‘Akkodhanonupanāhī, amāyo rittapesuṇo;

    કલ્યાણમિત્તો સો ભિક્ખુ, એવં પેચ્ચ ન સોચતિ.

    Kalyāṇamitto so bhikkhu, evaṃ pecca na socati.

    ૫૦૬.

    506.

    ‘‘અક્કોધનોનુપનાહી , અમાયો રિત્તપેસુણો;

    ‘‘Akkodhanonupanāhī , amāyo rittapesuṇo;

    કલ્યાણપઞ્ઞો સો ભિક્ખુ, એવં પેચ્ચ ન સોચતિ.

    Kalyāṇapañño so bhikkhu, evaṃ pecca na socati.

    ૫૦૭.

    507.

    ‘‘યસ્સ સદ્ધા તથાગતે, અચલા સુપ્પતિટ્ઠિતા;

    ‘‘Yassa saddhā tathāgate, acalā suppatiṭṭhitā;

    સીલઞ્ચ યસ્સ કલ્યાણં, અરિયકન્તં પસંસિતં.

    Sīlañca yassa kalyāṇaṃ, ariyakantaṃ pasaṃsitaṃ.

    ૫૦૮.

    508.

    ‘‘સઙ્ઘે પસાદો યસ્સત્થિ, ઉજુભૂતઞ્ચ દસ્સનં;

    ‘‘Saṅghe pasādo yassatthi, ujubhūtañca dassanaṃ;

    ‘અદલિદ્દો’તિ તં આહુ, અમોઘં તસ્સ જીવિતં.

    ‘Adaliddo’ti taṃ āhu, amoghaṃ tassa jīvitaṃ.

    ૫૦૯.

    509.

    ‘‘તસ્મા સદ્ધઞ્ચ સીલઞ્ચ, પસાદં ધમ્મદસ્સનં;

    ‘‘Tasmā saddhañca sīlañca, pasādaṃ dhammadassanaṃ;

    અનુયુઞ્જેથ મેધાવી, સરં બુદ્ધાન સાસન’’ન્તિ.

    Anuyuñjetha medhāvī, saraṃ buddhāna sāsana’’nti.

    … સિરિમિત્તો થેરો….

    … Sirimitto thero….







    Footnotes:
    1. યો (સ્યા॰)
    2. yo (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૨. સિરિમિત્તત્થેરગાથાવણ્ણના • 2. Sirimittattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact