Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரீகா³தா²பாளி • Therīgāthāpāḷi

    8. அட்ட²கனிபாதோ

    8. Aṭṭhakanipāto

    1. ஸீஸூபசாலாதே²ரீகா³தா²

    1. Sīsūpacālātherīgāthā

    196.

    196.

    ‘‘பி⁴க்கு²னீ ஸீலஸம்பன்னா, இந்த்³ரியேஸு ஸுஸங்வுதா;

    ‘‘Bhikkhunī sīlasampannā, indriyesu susaṃvutā;

    அதி⁴க³ச்சே² பத³ங் ஸந்தங், அஸேசனகமோஜவங்’’.

    Adhigacche padaṃ santaṃ, asecanakamojavaṃ’’.

    197.

    197.

    ‘‘தாவதிங்ஸா ச யாமா ச, துஸிதா சாபி தே³வதா;

    ‘‘Tāvatiṃsā ca yāmā ca, tusitā cāpi devatā;

    நிம்மானரதினோ தே³வா, யே தே³வா வஸவத்தினோ;

    Nimmānaratino devā, ye devā vasavattino;

    தத்த² சித்தங் பணீதே⁴ஹி, யத்த² தே வுஸிதங் புரே’’.

    Tattha cittaṃ paṇīdhehi, yattha te vusitaṃ pure’’.

    198.

    198.

    ‘‘தாவதிங்ஸா ச யாமா ச, துஸிதா சாபி தே³வதா;

    ‘‘Tāvatiṃsā ca yāmā ca, tusitā cāpi devatā;

    நிம்மானரதினோ தே³வா, யே தே³வா வஸவத்தினோ.

    Nimmānaratino devā, ye devā vasavattino.

    199.

    199.

    ‘‘காலங் காலங் ப⁴வாப⁴வங், ஸக்காயஸ்மிங் புரக்க²தா;

    ‘‘Kālaṃ kālaṃ bhavābhavaṃ, sakkāyasmiṃ purakkhatā;

    அவீதிவத்தா ஸக்காயங், ஜாதிமரணஸாரினோ.

    Avītivattā sakkāyaṃ, jātimaraṇasārino.

    200.

    200.

    ‘‘ஸப்³போ³ ஆதீ³பிதோ லோகோ, ஸப்³போ³ லோகோ பதீ³பிதோ;

    ‘‘Sabbo ādīpito loko, sabbo loko padīpito;

    ஸப்³போ³ பஜ்ஜலிதோ லோகோ, ஸப்³போ³ லோகோ பகம்பிதோ.

    Sabbo pajjalito loko, sabbo loko pakampito.

    201.

    201.

    ‘‘அகம்பியங் அதுலியங், அபுது²ஜ்ஜனஸேவிதங்;

    ‘‘Akampiyaṃ atuliyaṃ, aputhujjanasevitaṃ;

    பு³த்³தோ⁴ த⁴ம்மமதே³ஸேஸி, தத்த² மே நிரதோ மனோ.

    Buddho dhammamadesesi, tattha me nirato mano.

    202.

    202.

    ‘‘தஸ்ஸாஹங் வசனங் ஸுத்வா, விஹரிங் ஸாஸனே ரதா;

    ‘‘Tassāhaṃ vacanaṃ sutvā, vihariṃ sāsane ratā;

    திஸ்ஸோ விஜ்ஜா அனுப்பத்தா, கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்.

    Tisso vijjā anuppattā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    203.

    203.

    ‘‘ஸப்³ப³த்த² விஹதா நந்தீ³, தமோக²ந்தோ⁴ பதா³லிதோ;

    ‘‘Sabbattha vihatā nandī, tamokhandho padālito;

    ஏவங் ஜானாஹி பாபிம, நிஹதோ த்வமஸி அந்தக’’.

    Evaṃ jānāhi pāpima, nihato tvamasi antaka’’.

    … ஸீஸூபசாலா தே²ரீ….

    … Sīsūpacālā therī….

    அட்ட²கனிபாதோ நிட்டி²தோ.

    Aṭṭhakanipāto niṭṭhito.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரீகா³தா²-அட்ட²கதா² • Therīgāthā-aṭṭhakathā / 1. ஸீஸூபசாலாதே²ரீகா³தா²வண்ணனா • 1. Sīsūpacālātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact