Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. સીતિવગ્ગો

    9. Sītivaggo

    ૧. સીતિભાવસુત્તવણ્ણના

    1. Sītibhāvasuttavaṇṇanā

    ૮૫. નવમસ્સ પઠમે સીતિભાવન્તિ સીતલભાવં. યસ્મિં સમયે ચિત્તં નિગ્ગણ્હિતબ્બન્તિઆદીસુ ઉદ્ધચ્ચસમયે ચિત્તં સમાધિના નિગ્ગહેતબ્બં નામ, કોસજ્જાનુપતિતકાલે વીરિયેન પગ્ગહેતબ્બં નામ, નિરસ્સાદગતકાલે સમાધિના સમ્પહંસિતબ્બં નામ, સમપ્પવત્તકાલે બોજ્ઝઙ્ગુપેક્ખાય અજ્ઝુપેક્ખિતબ્બં નામ.

    85. Navamassa paṭhame sītibhāvanti sītalabhāvaṃ. Yasmiṃ samaye cittaṃ niggaṇhitabbantiādīsu uddhaccasamaye cittaṃ samādhinā niggahetabbaṃ nāma, kosajjānupatitakāle vīriyena paggahetabbaṃ nāma, nirassādagatakāle samādhinā sampahaṃsitabbaṃ nāma, samappavattakāle bojjhaṅgupekkhāya ajjhupekkhitabbaṃ nāma.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. સીતિભાવસુત્તં • 1. Sītibhāvasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧. સીતિભાવસુત્તવણ્ણના • 1. Sītibhāvasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact