Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi |
૪. સિવકસામણેરગાથા
4. Sivakasāmaṇeragāthā
૧૪.
14.
‘‘ઉપજ્ઝાયો મં અવચ, ઇતો ગચ્છામ સીવક;
‘‘Upajjhāyo maṃ avaca, ito gacchāma sīvaka;
ગામે મે વસતિ કાયો, અરઞ્ઞં મે ગતો મનો;
Gāme me vasati kāyo, araññaṃ me gato mano;
સેમાનકોપિ ગચ્છામિ, નત્થિ સઙ્ગો વિજાનત’’ન્તિ.
Semānakopi gacchāmi, natthi saṅgo vijānata’’nti.
… સિવકો સામણેરો….
… Sivako sāmaṇero….
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૪. સિવકસામણેરગાથાવણ્ણના • 4. Sivakasāmaṇeragāthāvaṇṇanā