Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. સીવલિત્થેરગાથા

    10. Sīvalittheragāthā

    ૬૦.

    60.

    ‘‘તે મે ઇજ્ઝિંસુ સઙ્કપ્પા, યદત્થો પાવિસિં કુટિં;

    ‘‘Te me ijjhiṃsu saṅkappā, yadattho pāvisiṃ kuṭiṃ;

    વિજ્જાવિમુત્તિં પચ્ચેસં, માનાનુસયમુજ્જહ’’ન્તિ.

    Vijjāvimuttiṃ paccesaṃ, mānānusayamujjaha’’nti.

    … સીવલિત્થેરો….

    … Sīvalitthero….

    વગ્ગો છટ્ઠો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo chaṭṭho niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ગોધિકો ચ સુબાહુ ચ, વલ્લિયો ઉત્તિયો ઇસિ;

    Godhiko ca subāhu ca, valliyo uttiyo isi;

    અઞ્જનવનિયો થેરો, દુવે કુટિવિહારિનો;

    Añjanavaniyo thero, duve kuṭivihārino;

    રમણીયકુટિકો ચ, કોસલવ્હયસીવલીતિ.

    Ramaṇīyakuṭiko ca, kosalavhayasīvalīti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. સીવલિત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. Sīvalittheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact