Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૩. સોભિતત્થેરગાથા

    3. Sobhitattheragāthā

    ૧૬૫.

    165.

    ‘‘સતિમા પઞ્ઞવા ભિક્ખુ, આરદ્ધબલવીરિયો;

    ‘‘Satimā paññavā bhikkhu, āraddhabalavīriyo;

    પઞ્ચ કપ્પસતાનાહં, એકરત્તિં અનુસ્સરિં.

    Pañca kappasatānāhaṃ, ekarattiṃ anussariṃ.

    ૧૬૬.

    166.

    ‘‘ચત્તારો સતિપટ્ઠાને, સત્ત અટ્ઠ ચ ભાવયં;

    ‘‘Cattāro satipaṭṭhāne, satta aṭṭha ca bhāvayaṃ;

    પઞ્ચ કપ્પસતાનાહં, એકરત્તિં અનુસ્સરિ’’ન્તિ.

    Pañca kappasatānāhaṃ, ekarattiṃ anussari’’nti.

    … સોભિતો થેરો….

    … Sobhito thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૩. સોભિતત્થેરગાથાવણ્ણના • 3. Sobhitattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact