Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / નેત્તિપ્પકરણપાળિ • Nettippakaraṇapāḷi

    ૧૩. સોધનહારસમ્પાતો

    13. Sodhanahārasampāto

    ૭૫. તત્થ કતમો સોધનો હારસમ્પાતો?

    75. Tattha katamo sodhano hārasampāto?

    ‘‘તસ્મા રક્ખિતચિત્તસ્સ, સમ્માસઙ્કપ્પગોચરો’’તિ ગાથા. યત્થ આરમ્ભો સુદ્ધો, સો પઞ્હો વિસજ્જિતો ભવતિ. યત્થ પન આરમ્ભો ન સુદ્ધો, ન તાવ સો પઞ્હો વિસજ્જિતો ભવતિ.

    ‘‘Tasmā rakkhitacittassa, sammāsaṅkappagocaro’’ti gāthā. Yattha ārambho suddho, so pañho visajjito bhavati. Yattha pana ārambho na suddho, na tāva so pañho visajjito bhavati.

    નિયુત્તો સોધનો હારસમ્પાતો.

    Niyutto sodhano hārasampāto.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ખુદ્દકનિકાય (ટીકા) • Khuddakanikāya (ṭīkā) / નેત્તિવિભાવિની • Nettivibhāvinī / ૧૩. સોધનહારસમ્પાતવિભાવના • 13. Sodhanahārasampātavibhāvanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact