Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૫. સોળસકમ્માદિ

    5. Soḷasakammādi

    ૪૭૮.

    478.

    કતિ કમ્માનિ વુત્તાનિ, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Kati kammāni vuttāni, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોમ તે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇoma te.

    સોળસ કમ્માનિ વુત્તાનિ, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Soḷasa kammāni vuttāni, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોહિ મે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇohi me.

    કતિ કમ્મદોસા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Kati kammadosā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોમ તે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇoma te.

    દ્વાદસ કમ્મદોસા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Dvādasa kammadosā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોહિ મે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇohi me.

    કતિ કમ્મસમ્પત્તિયો વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Kati kammasampattiyo vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોમ તે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇoma te.

    ચતસ્સો કમ્મસમ્પત્તિયો વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Catasso kammasampattiyo vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોહિ મે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇohi me.

    કતિ કમ્માનિ વુત્તાનિ, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Kati kammāni vuttāni, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોમ તે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇoma te.

    છ કમ્માનિ વુત્તાનિ, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Cha kammāni vuttāni, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોહિ મે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇohi me.

    કતિ કમ્માનિ વુત્તાનિ, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Kati kammāni vuttāni, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોમ તે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇoma te.

    ચત્તારિ કમ્માનિ વુત્તાનિ, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Cattāri kammāni vuttāni, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોહિ મે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇohi me.

    કતિ પારાજિકા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Kati pārājikā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોમ તે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇoma te.

    અટ્ઠ પારાજિકા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Aṭṭha pārājikā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોહિ મે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇohi me.

    કતિ સઙ્ઘાદિસેસા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Kati saṅghādisesā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોમ તે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇoma te.

    તેવીસ સઙ્ઘાદિસેસા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Tevīsa saṅghādisesā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોહિ મે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇohi me.

    કતિ અનિયતા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Kati aniyatā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોમ તે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇoma te.

    દ્વે અનિયતા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Dve aniyatā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોહિ મે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇohi me.

    કતિ નિસ્સગ્ગિયા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Kati nissaggiyā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોમ તે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇoma te.

    દ્વેચત્તાલીસ નિસ્સગ્ગિયા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Dvecattālīsa nissaggiyā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોહિ મે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇohi me.

    કતિ પાચિત્તિયા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Kati pācittiyā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોમ તે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇoma te.

    અટ્ઠાસીતિસતં પાચિત્તિયા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Aṭṭhāsītisataṃ pācittiyā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોહિ મે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇohi me.

    કતિ પાટિદેસનીયા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Kati pāṭidesanīyā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોમ તે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇoma te.

    દ્વાદસ પાટિદેસનીયા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Dvādasa pāṭidesanīyā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોહિ મે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇohi me.

    કતિ સેખિયા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Kati sekhiyā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોમ તે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇoma te.

    પઞ્ચસત્તતિ સેખિયા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના;

    Pañcasattati sekhiyā vuttā, buddhenādiccabandhunā;

    વિનયં પટિજાનન્તસ્સ, વિનયાનિ સુણોહિ મે.

    Vinayaṃ paṭijānantassa, vinayāni suṇohi me.

    યાવ સુપુચ્છિતં તયા, યાવ સુવિસ્સજ્જિતં મયા;

    Yāva supucchitaṃ tayā, yāva suvissajjitaṃ mayā;

    પુચ્છાવિસ્સજ્જનાય વા, નત્થિ કિઞ્ચિ અસુત્તકન્તિ.

    Pucchāvissajjanāya vā, natthi kiñci asuttakanti.

    દુતિયગાથાસઙ્ગણિકં નિટ્ઠિતં.

    Dutiyagāthāsaṅgaṇikaṃ niṭṭhitaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / (૫) સોળસકમ્માદિવણ્ણના • (5) Soḷasakammādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / પાચિત્તિયવણ્ણના • Pācittiyavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / સોળસકમ્માદિવણ્ણના • Soḷasakammādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / અવન્દનીયપુગ્ગલાદિવણ્ણના • Avandanīyapuggalādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact