Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૭. બીરણથમ્ભવગ્ગો

    7. Bīraṇathambhavaggo

    ૨૧૧. સોમદત્તજાતકં (૨-૭-૧)

    211. Somadattajātakaṃ (2-7-1)

    ૧૨૧.

    121.

    અકાસિ યોગ્ગં ધુવમપ્પમત્તો, સંવચ્છરં બીરણથમ્ભકસ્મિં;

    Akāsi yoggaṃ dhuvamappamatto, saṃvaccharaṃ bīraṇathambhakasmiṃ;

    બ્યાકાસિ સઞ્ઞં પરિસં વિગય્હ, ન નિય્યમો તાયતિ અપ્પપઞ્ઞં.

    Byākāsi saññaṃ parisaṃ vigayha, na niyyamo tāyati appapaññaṃ.

    ૧૨૨.

    122.

    દ્વયં યાચનકો તાત, સોમદત્ત નિગચ્છતિ;

    Dvayaṃ yācanako tāta, somadatta nigacchati;

    અલાભં ધનલાભં વા, એવં ધમ્મા હિ યાચનાતિ.

    Alābhaṃ dhanalābhaṃ vā, evaṃ dhammā hi yācanāti.

    સોમદત્તજાતકં પઠમં.

    Somadattajātakaṃ paṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૧૧] ૧. સોમદત્તજાતકવણ્ણના • [211] 1. Somadattajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact