Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૪. સોમમિત્તત્થેરગાથા

    4. Somamittattheragāthā

    ૧૪૭.

    147.

    ‘‘પરિત્તં દારુમારુય્હ, યથા સીદે મહણ્ણવે;

    ‘‘Parittaṃ dārumāruyha, yathā sīde mahaṇṇave;

    એવં કુસીતમાગમ્મ, સાધુજીવીપિ સીદતિ;

    Evaṃ kusītamāgamma, sādhujīvīpi sīdati;

    તસ્મા તં પરિવજ્જેય્ય, કુસીતં હીનવીરિયં.

    Tasmā taṃ parivajjeyya, kusītaṃ hīnavīriyaṃ.

    ૧૪૮.

    148.

    ‘‘પવિવિત્તેહિ અરિયેહિ, પહિતત્તેહિ ઝાયિભિ;

    ‘‘Pavivittehi ariyehi, pahitattehi jhāyibhi;

    નિચ્ચં આરદ્ધવીરિયેહિ, પણ્ડિતેહિ સહાવસે’’તિ.

    Niccaṃ āraddhavīriyehi, paṇḍitehi sahāvase’’ti.

    … સોમમિત્તો થેરો….

    … Somamitto thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૪. સોમમિત્તત્થેરગાથાવણ્ણના • 4. Somamittattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact