Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
3. ஸோணகாயனஸுத்தவண்ணனா
3. Soṇakāyanasuttavaṇṇanā
234. ததியே ஸிகா²மொக்³க³ல்லானோதி ஸீஸமஜ்ஜே² டி²தாய மஹதியா ஸிகா²ய ஸமன்னாக³தோ மொக்³க³ல்லானகொ³த்தோ ப்³ராஹ்மணோ. புரிமானீதி அதீதானந்தரதி³வஸதோ பட்டா²ய புரிமானி, து³தியாதி³தோ பட்டா²ய புரிமதரானி வேதி³தப்³பா³னி. ஸோணகாயனோதி தஸ்ஸேவ அந்தேவாஸிகோ. கம்மஸச்சாயங் போ⁴ லோகோதி போ⁴ அயங் லோகோ கம்மஸபா⁴வோ. கம்மஸமாரம்ப⁴ட்டா²யீதி கம்மஸமாரம்பே⁴ன திட்ட²தி. கம்மங் ஆயூஹந்தோவ திட்ட²தி, அனாயூஹந்தோ உச்சி²ஜ்ஜதீதி தீ³பேதி. ஸேஸங் ஹெட்டா² வுத்தனயமேவ.
234. Tatiye sikhāmoggallānoti sīsamajjhe ṭhitāya mahatiyā sikhāya samannāgato moggallānagotto brāhmaṇo. Purimānīti atītānantaradivasato paṭṭhāya purimāni, dutiyādito paṭṭhāya purimatarāni veditabbāni. Soṇakāyanoti tasseva antevāsiko. Kammasaccāyaṃ bho lokoti bho ayaṃ loko kammasabhāvo. Kammasamārambhaṭṭhāyīti kammasamārambhena tiṭṭhati. Kammaṃ āyūhantova tiṭṭhati, anāyūhanto ucchijjatīti dīpeti. Sesaṃ heṭṭhā vuttanayameva.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 3. ஸோணகாயனஸுத்தங் • 3. Soṇakāyanasuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 3-9. ஸோணகாயனஸுத்தாதி³வண்ணனா • 3-9. Soṇakāyanasuttādivaṇṇanā