Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. સોણકાયનસુત્તવણ્ણના

    3. Soṇakāyanasuttavaṇṇanā

    ૨૩૪. તતિયે સિખામોગ્ગલ્લાનોતિ સીસમજ્ઝે ઠિતાય મહતિયા સિખાય સમન્નાગતો મોગ્ગલ્લાનગોત્તો બ્રાહ્મણો. પુરિમાનીતિ અતીતાનન્તરદિવસતો પટ્ઠાય પુરિમાનિ, દુતિયાદિતો પટ્ઠાય પુરિમતરાનિ વેદિતબ્બાનિ. સોણકાયનોતિ તસ્સેવ અન્તેવાસિકો. કમ્મસચ્ચાયં ભો લોકોતિ ભો અયં લોકો કમ્મસભાવો. કમ્મસમારમ્ભટ્ઠાયીતિ કમ્મસમારમ્ભેન તિટ્ઠતિ. કમ્મં આયૂહન્તોવ તિટ્ઠતિ, અનાયૂહન્તો ઉચ્છિજ્જતીતિ દીપેતિ. સેસં હેટ્ઠા વુત્તનયમેવ.

    234. Tatiye sikhāmoggallānoti sīsamajjhe ṭhitāya mahatiyā sikhāya samannāgato moggallānagotto brāhmaṇo. Purimānīti atītānantaradivasato paṭṭhāya purimāni, dutiyādito paṭṭhāya purimatarāni veditabbāni. Soṇakāyanoti tasseva antevāsiko. Kammasaccāyaṃ bho lokoti bho ayaṃ loko kammasabhāvo. Kammasamārambhaṭṭhāyīti kammasamārambhena tiṭṭhati. Kammaṃ āyūhantova tiṭṭhati, anāyūhanto ucchijjatīti dīpeti. Sesaṃ heṭṭhā vuttanayameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. સોણકાયનસુત્તં • 3. Soṇakāyanasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૩-૯. સોણકાયનસુત્તાદિવણ્ણના • 3-9. Soṇakāyanasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact