Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૧. સોણકુટિકણ્ણત્થેરગાથા

    11. Soṇakuṭikaṇṇattheragāthā

    ૩૬૫.

    365.

    ‘‘ઉપસમ્પદા ચ મે લદ્ધા, વિમુત્તો ચમ્હિ અનાસવો;

    ‘‘Upasampadā ca me laddhā, vimutto camhi anāsavo;

    સો ચ મે ભગવા દિટ્ઠો, વિહારે ચ સહાવસિં.

    So ca me bhagavā diṭṭho, vihāre ca sahāvasiṃ.

    ૩૬૬.

    366.

    ‘‘બહુદેવ રત્તિં ભગવા, અબ્ભોકાસેતિનામયિ;

    ‘‘Bahudeva rattiṃ bhagavā, abbhokāsetināmayi;

    વિહારકુસલો સત્થા, વિહારં પાવિસી તદા.

    Vihārakusalo satthā, vihāraṃ pāvisī tadā.

    ૩૬૭.

    367.

    ‘‘સન્થરિત્વાન સઙ્ઘાટિં, સેય્યં કપ્પેસિ ગોતમો;

    ‘‘Santharitvāna saṅghāṭiṃ, seyyaṃ kappesi gotamo;

    સીહો સેલગુહાયંવ, પહીનભયભેરવો.

    Sīho selaguhāyaṃva, pahīnabhayabheravo.

    ૩૬૮.

    368.

    ‘‘તતો કલ્યાણવાક્કરણો, સમ્માસમ્બુદ્ધસાવકો;

    ‘‘Tato kalyāṇavākkaraṇo, sammāsambuddhasāvako;

    સોણો અભાસિ સદ્ધમ્મં, બુદ્ધસેટ્ઠસ્સ સમ્મુખા.

    Soṇo abhāsi saddhammaṃ, buddhaseṭṭhassa sammukhā.

    ૩૬૯.

    369.

    ‘‘પઞ્ચક્ખન્ધે પરિઞ્ઞાય, ભાવયિત્વાન અઞ્જસં;

    ‘‘Pañcakkhandhe pariññāya, bhāvayitvāna añjasaṃ;

    પપ્પુય્ય પરમં સન્તિં, પરિનિબ્બિસ્સત્યનાસવો’’તિ.

    Pappuyya paramaṃ santiṃ, parinibbissatyanāsavo’’ti.

    … સોણો કુટિકણ્ણથેરો….

    … Soṇo kuṭikaṇṇathero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૧. સોણકુટિકણ્ણત્થેરગાથાવણ્ણના • 11. Soṇakuṭikaṇṇattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact