Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (૨૦) ૫. બ્રાહ્મણવગ્ગો

    (20) 5. Brāhmaṇavaggo

    ૧. સોણસુત્તવણ્ણના

    1. Soṇasuttavaṇṇanā

    ૧૯૧. પઞ્ચમસ્સ પઠમે બ્રાહ્મણધમ્માતિ બ્રાહ્મણસભાવા. સુનખેસૂતિ કુક્કુરેસુ. નેવ કિણન્તિ ન વિક્કિણન્તીતિ ન ગણ્હન્તા કિણન્તિ, ન દદન્તા વિક્કિણન્તિ. સમ્પિયેનેવ સંવાસં સંબન્ધાય સમ્પવત્તેન્તીતિ પિયો પિયં ઉપસઙ્કમિત્વા પવેણિયા બન્ધનત્થં સંવાસં પવત્તયન્તિ . ઉદરાવદેહકન્તિ ઉદરં અવદિહિત્વા ઉપચિનિત્વા પૂરેત્વા. અવસેસં આદાય પક્કમન્તીતિ યં ભુઞ્જિતું ન સક્કોન્તિ, તં ભણ્ડિકં કત્વા ગહેત્વા ગચ્છન્તિ. ઇમસ્મિં સુત્તે વટ્ટમેવ કથિતં.

    191. Pañcamassa paṭhame brāhmaṇadhammāti brāhmaṇasabhāvā. Sunakhesūti kukkuresu. Neva kiṇanti na vikkiṇantīti na gaṇhantā kiṇanti, na dadantā vikkiṇanti. Sampiyeneva saṃvāsaṃ saṃbandhāya sampavattentīti piyo piyaṃ upasaṅkamitvā paveṇiyā bandhanatthaṃ saṃvāsaṃ pavattayanti . Udarāvadehakanti udaraṃ avadihitvā upacinitvā pūretvā. Avasesaṃ ādāya pakkamantīti yaṃ bhuñjituṃ na sakkonti, taṃ bhaṇḍikaṃ katvā gahetvā gacchanti. Imasmiṃ sutte vaṭṭameva kathitaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. સોણસુત્તં • 1. Soṇasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧. સોણસુત્તવણ્ણના • 1. Soṇasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact