Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. સોતસુત્તવણ્ણના

    10. Sotasuttavaṇṇanā

    ૧૪૦. દસમે દુરુત્તાનન્તિ ન સુટ્ઠુ વુત્તાનં દોસવસેન પવત્તિતાનં ફરુસવચનાનં. દુરાગતાનન્તિ દુક્ખુપ્પાદનાકારેન સોતદ્વારં આગતાનં. વચનપથાનન્તિ વચનાનં. દુક્ખાનન્તિ દુક્ખમાનં. તિબ્બાનન્તિ બહલાનં તાપનસભાવાનં વા. ખરાનન્તિ ફરુસાનં. કટુકાનન્તિ તિખિણાનં. અસાતાનન્તિ અમધુરાનં. અમનાપાનન્તિ મનં અપ્પાયિતું વડ્ઢેતું અસમત્થાનં. પાણહરાનન્તિ જીવિતહરાનં. યા સા દિસાતિ સબ્બસઙ્ખારસમથાદિવસેન દિસ્સતિ અપદિસ્સતીતિ નિબ્બાનં દિસાતિ વેદિતબ્બં. યસ્મા પન તં આગમ્મ સબ્બે સઙ્ખારા સમથં ગચ્છન્તિ, તસ્મા સબ્બસઙ્ખારસમથોતિ વુત્તં. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવ. ઇમસ્મિં પન સુત્તે સીલસમાધિપઞ્ઞા મિસ્સિકા કથિતાતિ.

    140. Dasame duruttānanti na suṭṭhu vuttānaṃ dosavasena pavattitānaṃ pharusavacanānaṃ. Durāgatānanti dukkhuppādanākārena sotadvāraṃ āgatānaṃ. Vacanapathānanti vacanānaṃ. Dukkhānanti dukkhamānaṃ. Tibbānanti bahalānaṃ tāpanasabhāvānaṃ vā. Kharānanti pharusānaṃ. Kaṭukānanti tikhiṇānaṃ. Asātānanti amadhurānaṃ. Amanāpānanti manaṃ appāyituṃ vaḍḍhetuṃ asamatthānaṃ. Pāṇaharānanti jīvitaharānaṃ. Yā sā disāti sabbasaṅkhārasamathādivasena dissati apadissatīti nibbānaṃ disāti veditabbaṃ. Yasmā pana taṃ āgamma sabbe saṅkhārā samathaṃ gacchanti, tasmā sabbasaṅkhārasamathoti vuttaṃ. Sesaṃ sabbattha uttānameva. Imasmiṃ pana sutte sīlasamādhipaññā missikā kathitāti.

    રાજવગ્ગો ચતુત્થો.

    Rājavaggo catuttho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૦. સોતસુત્તં • 10. Sotasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧૦. સોતસુત્તવણ્ણના • 10. Sotasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact