Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. સુભૂતિસુત્તવણ્ણના

    4. Subhūtisuttavaṇṇanā

    ૧૪. ચતુત્થે કો નામાયં સુભૂતી ભિક્ખૂતિ જાનન્તોપિ સત્થા કથાસમુટ્ઠાપનત્થં પુચ્છતિ. સુદત્તસ્સ ઉપાસકસ્સ પુત્તોતિ અનાથપિણ્ડિકં સન્ધાયાહ. અનાથપિણ્ડિકસ્સ હિ પુત્તો અત્તનો ચૂળપિતુ સન્તિકે પબ્બજિતો, અથ નં સુભૂતિત્થેરો આદાય સત્થુ સન્તિકં અગમાસિ. સદ્ધાપદાનેસૂતિ સદ્ધાનં પુગ્ગલાનં અપદાનેસુ લક્ખણેસુ.

    14. Catutthe ko nāmāyaṃ subhūtī bhikkhūti jānantopi satthā kathāsamuṭṭhāpanatthaṃ pucchati. Sudattassa upāsakassa puttoti anāthapiṇḍikaṃ sandhāyāha. Anāthapiṇḍikassa hi putto attano cūḷapitu santike pabbajito, atha naṃ subhūtitthero ādāya satthu santikaṃ agamāsi. Saddhāpadānesūti saddhānaṃ puggalānaṃ apadānesu lakkhaṇesu.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૪. સુભૂતિસુત્તં • 4. Subhūtisuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪. પઠમમહાનામસુત્તાદિવણ્ણના • 1-4. Paṭhamamahānāmasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact