Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૪. સૂચિઘરસિક્ખાપદં

    4. Sūcigharasikkhāpadaṃ

    ૫૧૭. ચતુત્થે કકારસ્સ પદપૂરણભાવં દસ્સેતું વુત્તં ‘‘ભેદનમેવ ભેદનક’’ન્તિ. અસ્સત્થિઅત્થે અપચ્ચયોતિ આહ ‘‘તં અસ્સ અત્થી’’તિ. અસ્સાતિ પાચિત્તિયસ્સ. પઠમં સૂચિઘરં ભિન્દિત્વા પચ્છા પાચિત્તિયં દેસેતબ્બન્તિ અત્થો. અરણિધનુકેતિ અરણિયા ધનુકે. વેધકેતિ કાયબન્ધનવેધકેતિ. ચતુત્થં.

    517. Catutthe kakārassa padapūraṇabhāvaṃ dassetuṃ vuttaṃ ‘‘bhedanameva bhedanaka’’nti. Assatthiatthe apaccayoti āha ‘‘taṃ assa atthī’’ti. Assāti pācittiyassa. Paṭhamaṃ sūcigharaṃ bhinditvā pacchā pācittiyaṃ desetabbanti attho. Araṇidhanuketi araṇiyā dhanuke. Vedhaketi kāyabandhanavedhaketi. Catutthaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૯. રતનવગ્ગો • 9. Ratanavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૪. સૂચિઘરસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Sūcigharasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૪. સૂચિઘરસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Sūcigharasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૪. સૂચિઘરસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Sūcigharasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact