Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૮૭. સૂચિજાતકં (૬-૨-૨)

    387. Sūcijātakaṃ (6-2-2)

    ૮૨.

    82.

    અકક્કસં અફરુસં, ખરધોતં સુપાસિયં;

    Akakkasaṃ apharusaṃ, kharadhotaṃ supāsiyaṃ;

    સુખુમં તિખિણગ્ગઞ્ચ, કો સૂચિં કેતુમિચ્છતિ.

    Sukhumaṃ tikhiṇaggañca, ko sūciṃ ketumicchati.

    ૮૩.

    83.

    સુમજ્જઞ્ચ સુપાસઞ્ચ, અનુપુબ્બં 1 સુવટ્ટિતં;

    Sumajjañca supāsañca, anupubbaṃ 2 suvaṭṭitaṃ;

    ઘનઘાતિમં પટિથદ્ધં, કો સૂચિં કેતુમિચ્છતિ.

    Ghanaghātimaṃ paṭithaddhaṃ, ko sūciṃ ketumicchati.

    ૮૪.

    84.

    ઇતો દાનિ પતાયન્તિ, સૂચિયો બળિસાનિ ચ;

    Ito dāni patāyanti, sūciyo baḷisāni ca;

    કોયં કમ્મારગામસ્મિં, સૂચિં વિક્કેતુમિચ્છતિ.

    Koyaṃ kammāragāmasmiṃ, sūciṃ vikketumicchati.

    ૮૫.

    85.

    ઇતો સત્થાનિ ગચ્છન્તિ, કમ્મન્તા વિવિધા પુથૂ;

    Ito satthāni gacchanti, kammantā vividhā puthū;

    કોયં કમ્મારગામસ્મિં, સૂચિં વિક્કેતુમિચ્છતિ 3.

    Koyaṃ kammāragāmasmiṃ, sūciṃ vikketumicchati 4.

    ૮૬.

    86.

    સૂચિં કમ્મારગામસ્મિં, વિક્કેતબ્બા પજાનતા;

    Sūciṃ kammāragāmasmiṃ, vikketabbā pajānatā;

    આચરિયાવ જાનન્તિ 5, કમ્મં સુકતદુક્કટં 6.

    Ācariyāva jānanti 7, kammaṃ sukatadukkaṭaṃ 8.

    ૮૭.

    87.

    ઇમં ચે 9 તે પિતા ભદ્દે, સૂચિં જઞ્ઞા મયા કતં;

    Imaṃ ce 10 te pitā bhadde, sūciṃ jaññā mayā kataṃ;

    તયા ચ મં નિમન્તેય્ય, યઞ્ચત્થઞ્ઞં ઘરે ધનન્તિ.

    Tayā ca maṃ nimanteyya, yañcatthaññaṃ ghare dhananti.

    સૂચિજાતકં દુતિયં.

    Sūcijātakaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. અનુપુબ્બ (સી॰ સ્યા॰)
    2. anupubba (sī. syā.)
    3. મરહતિ (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    4. marahati (sī. syā. pī.)
    5. આચરિયા સઞ્જાનન્તિ (ક॰), આચરિયા પજાનન્તિ (સ્યા॰), આચરિયાવ સઞ્જાનન્તિ (પી॰)
    6. દુક્કતં (સી॰ પી॰)
    7. ācariyā sañjānanti (ka.), ācariyā pajānanti (syā.), ācariyāva sañjānanti (pī.)
    8. dukkataṃ (sī. pī.)
    9. ઇમઞ્ચ (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    10. imañca (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૮૭] ૨. સૂચિજાતકવણ્ણના • [387] 2. Sūcijātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact