Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    8. ஸுத³த்தஸுத்தவண்ணனா

    8. Sudattasuttavaṇṇanā

    58. அட்ட²மே ஸஞ்ஞதானந்தி காயவாசாஹி ஸங்யதானங். பரத³த்தபோ⁴ஜினந்தி பரேஹி தி³ன்னமேவ பு⁴ஞ்ஜித்வா யாபெந்தானங். காலேனாதி யுத்தப்பத்தகாலேன. ஸக்கச்ச த³தா³தீதி ஸஹத்தா² ஸக்காரங் கத்வா த³தா³தி. சத்தாரி டா²னானி அனுப்பவெச்ச²தீதி சத்தாரி காரணானி அனுப்பவேஸேதி த³தா³தி. யஸவா ஹோதீதி மஹாபரிவாரோ ஹோதி. நவமங் கேவலங் பி⁴க்கூ²னங் கதி²தங். ஸேஸமெத்த² தாதி³ஸமேவ.

    58. Aṭṭhame saññatānanti kāyavācāhi saṃyatānaṃ. Paradattabhojinanti parehi dinnameva bhuñjitvā yāpentānaṃ. Kālenāti yuttappattakālena. Sakkacca dadātīti sahatthā sakkāraṃ katvā dadāti. Cattāri ṭhānāni anuppavecchatīti cattāri kāraṇāni anuppaveseti dadāti. Yasavā hotīti mahāparivāro hoti. Navamaṃ kevalaṃ bhikkhūnaṃ kathitaṃ. Sesamettha tādisameva.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 8. ஸுத³த்தஸுத்தங் • 8. Sudattasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 7-10. ஸுப்பவாஸாஸுத்தாதி³வண்ணனா • 7-10. Suppavāsāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact