Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā |
સુદ્ધન્તપરિવાસાદિકથા
Suddhantaparivāsādikathā
૧૫૬. તતો ‘‘આપત્તિપરિયન્તં ન જાનાતિ, રત્તિપરિયન્તં ન જાનાતી’’તિઆદિના નયેન સુદ્ધન્તપરિવાસો દસ્સિતો.
156. Tato ‘‘āpattipariyantaṃ na jānāti, rattipariyantaṃ na jānātī’’tiādinā nayena suddhantaparivāso dassito.
૧૬૦. તતો પરં પારિવાસિકં આદિં કત્વા વિબ્ભમિત્વા પુનઉપસમ્પન્નાદીસુ પટિપત્તિદસ્સનત્થં પાળિ ઠપિતા.
160. Tato paraṃ pārivāsikaṃ ādiṃ katvā vibbhamitvā punaupasampannādīsu paṭipattidassanatthaṃ pāḷi ṭhapitā.
૧૬૫. તત્થ ‘‘અન્તરા સમ્બહુલા આપત્તિયો આપજ્જતિ પરિમાણા અપ્પટિચ્છન્નાયો’’તિઆદીસુ આપત્તિપરિચ્છેદવસેન પરિમાણાયો ચેવ અપ્પટિચ્છન્નાયો ચાતિ અત્થો.
165. Tattha ‘‘antarā sambahulā āpattiyo āpajjati parimāṇā appaṭicchannāyo’’tiādīsu āpattiparicchedavasena parimāṇāyo ceva appaṭicchannāyo cāti attho.
૧૬૬. પચ્છિમસ્મિં આપત્તિક્ખન્ધેતિ એકોવ સો આપત્તિક્ખન્ધો, પચ્છા છાદિતત્તા પન ‘‘પચ્છિમસ્મિં આપત્તિક્ખન્ધે’’તિ વુત્તં. પુરિમસ્મિન્તિ એત્થાપિ એસેવ નયો.
166.Pacchimasmiṃāpattikkhandheti ekova so āpattikkhandho, pacchā chāditattā pana ‘‘pacchimasmiṃ āpattikkhandhe’’ti vuttaṃ. Purimasminti etthāpi eseva nayo.
૧૮૦. વવત્થિતા સમ્ભિન્નાતિ સભાગવિસભાગાનમેવેતં પરિયાયવચનં.
180.Vavatthitā sambhinnāti sabhāgavisabhāgānamevetaṃ pariyāyavacanaṃ.
સુદ્ધન્તપરિવાસાદિકથા નિટ્ઠિતા.
Suddhantaparivāsādikathā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi
સુદ્ધન્તપરિવાસો • Suddhantaparivāso
૩. ચત્તાલીસકં • 3. Cattālīsakaṃ
૪. છત્તિંસકં • 4. Chattiṃsakaṃ
૫. માનત્તસતકં • 5. Mānattasatakaṃ
૭. પરિમાણાદિવારઅટ્ઠકં • 7. Parimāṇādivāraaṭṭhakaṃ
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / સુદ્ધન્તપરિવાસાદિકથા • Suddhantaparivāsādikathā