Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi |
સુદ્ધન્તપરિવાસાદિકથા
Suddhantaparivāsādikathā
૧૫૬. તતોતિ વારતો પરં સુદ્ધન્તપરિવાસો દસ્સિતોતિ સમ્બન્ધો.
156.Tatoti vārato paraṃ suddhantaparivāso dassitoti sambandho.
૧૬૦. તતોતિ પાળિતો પરં પાળિ ઠપિતાતિ સમ્બન્ધો.
160.Tatoti pāḷito paraṃ pāḷi ṭhapitāti sambandho.
૧૬૫. તત્થાતિ પાળિયં. અન્તરા…પે॰… અપ્પટિચ્છન્નાયોતિઆદીસુ અત્થો દટ્ઠબ્બોતિ સમ્બન્ધો.
165.Tatthāti pāḷiyaṃ. Antarā…pe… appaṭicchannāyotiādīsu attho daṭṭhabboti sambandho.
૧૬૬. પચ્છિમસ્મિં આપત્તિક્ખન્ધેતિ એત્થ આપત્તિક્ખન્ધસ્સ ભેદભાવતો કિં ‘‘પચ્છિમસ્મિં આપત્તિક્ખન્ધે’’તિ વુત્તન્તિ આહ ‘‘એકોવ સો આપત્તિક્ખન્ધો’’તિ. અથ કસ્મા ‘‘પચ્છિમસ્મિં આપત્તિક્ખન્ધે’’તિ વુત્તન્તિ આહ ‘‘પચ્છા છાદિતત્તા પના’’તિઆદિ. એત્થ પનસદ્દો ગરહત્થવાચકો, તથાપીતિ હિ અત્થો. એકોપિ આપત્તિક્ખન્ધો પચ્છા છાદિતત્તા પચ્છિમસ્મિં આપત્તિક્ખન્ધેતિ વુત્તન્તિ અધિપ્પાયો.
166.Pacchimasmiṃāpattikkhandheti ettha āpattikkhandhassa bhedabhāvato kiṃ ‘‘pacchimasmiṃ āpattikkhandhe’’ti vuttanti āha ‘‘ekova so āpattikkhandho’’ti. Atha kasmā ‘‘pacchimasmiṃ āpattikkhandhe’’ti vuttanti āha ‘‘pacchā chāditattā panā’’tiādi. Ettha panasaddo garahatthavācako, tathāpīti hi attho. Ekopi āpattikkhandho pacchā chāditattā pacchimasmiṃ āpattikkhandheti vuttanti adhippāyo.
૧૮૦. ‘‘વવત્થિતા સમ્ભિન્ના’’તિ એતં વચનન્તિ યોજના.
180. ‘‘Vavatthitā sambhinnā’’ti etaṃ vacananti yojanā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi
સુદ્ધન્તપરિવાસો • Suddhantaparivāso
૩. ચત્તાલીસકં • 3. Cattālīsakaṃ
૪. છત્તિંસકં • 4. Chattiṃsakaṃ
૫. માનત્તસતકં • 5. Mānattasatakaṃ
૭. પરિમાણાદિવારઅટ્ઠકં • 7. Parimāṇādivāraaṭṭhakaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / સુદ્ધન્તપરિવાસાદિકથા • Suddhantaparivāsādikathā