Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    ૪૭. સુદ્ધિનિદ્દેસો

    47. Suddhiniddeso

    સુદ્ધીતિ –

    Suddhīti –

    ૪૫૫.

    455.

    દેસના સંવરો એટ્ઠિપચ્ચવેક્ખણ ભેદતો;

    Desanā saṃvaro eṭṭhipaccavekkhaṇa bhedato;

    સુદ્ધી ચતુબ્બિધા પાતિમોક્ખસંવરસમ્મતં;

    Suddhī catubbidhā pātimokkhasaṃvarasammataṃ;

    દેસનાય વિસુદ્ધત્તા, દેસનાસુદ્ધિ વુચ્ચતિ.

    Desanāya visuddhattā, desanāsuddhi vuccati.

    ૪૫૬.

    456.

    ‘‘ન પુનેવં કરિસ્સ’’ન્તિ, ચિત્તાધિટ્ઠાનસંવરા;

    ‘‘Na punevaṃ karissa’’nti, cittādhiṭṭhānasaṃvarā;

    વુત્તો સંવરસુદ્ધીતિ, સુજ્ઝતિન્દ્રિયસંવરો.

    Vutto saṃvarasuddhīti, sujjhatindriyasaṃvaro.

    ૪૫૭.

    457.

    પહાયાનેસનં ધમ્મેનુપ્પાદેન્તસ્સ એટ્ઠિયા;

    Pahāyānesanaṃ dhammenuppādentassa eṭṭhiyā;

    સુદ્ધત્તા એટ્ઠિસુદ્ધીતિ, વુત્તમાજીવનિસ્સિતં.

    Suddhattā eṭṭhisuddhīti, vuttamājīvanissitaṃ.

    ૪૫૮.

    458.

    યોનિસો પટિસઙ્ખાય, ચીવરં પટિસેવતિ;

    Yoniso paṭisaṅkhāya, cīvaraṃ paṭisevati;

    એવમાદિયથાવુત્ત-પચ્ચવેક્ખણસુજ્ઝના;

    Evamādiyathāvutta-paccavekkhaṇasujjhanā;

    પચ્ચવેક્ખણસુદ્ધીતિ, વુત્તં પચ્ચયનિસ્સિતન્તિ.

    Paccavekkhaṇasuddhīti, vuttaṃ paccayanissitanti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact