Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૬૯. સુજાતજાતકં (૩-૨-૯)

    269. Sujātajātakaṃ (3-2-9)

    ૫૫.

    55.

    ન હિ વણ્ણેન સમ્પન્ના, મઞ્જુકા પિયદસ્સના;

    Na hi vaṇṇena sampannā, mañjukā piyadassanā;

    ખરવાચા પિયા હોતિ, અસ્મિં લોકે પરમ્હિ ચ.

    Kharavācā piyā hoti, asmiṃ loke paramhi ca.

    ૫૬.

    56.

    નનુ પસ્સસિમં કાળિં, દુબ્બણ્ણં તિલકાહતં;

    Nanu passasimaṃ kāḷiṃ, dubbaṇṇaṃ tilakāhataṃ;

    કોકિલં સણ્હવાચેન, બહૂનં પાણિનં પિયં.

    Kokilaṃ saṇhavācena, bahūnaṃ pāṇinaṃ piyaṃ.

    ૫૭.

    57.

    તસ્મા સખિલવાચસ્સ, મન્તભાણી અનુદ્ધતો;

    Tasmā sakhilavācassa, mantabhāṇī anuddhato;

    અત્થં ધમ્મઞ્ચ દીપેતિ, મધુરં તસ્સ ભાસિતન્તિ.

    Atthaṃ dhammañca dīpeti, madhuraṃ tassa bhāsitanti.

    સુજાતજાતકં નવમં.

    Sujātajātakaṃ navamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૬૯] ૯. સુજાતજાતકવણ્ણના • [269] 9. Sujātajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact