Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૫૫. સુકજાતકં (૩-૧-૫)

    255. Sukajātakaṃ (3-1-5)

    ૧૩.

    13.

    યાવ સો મત્તમઞ્ઞાસિ, ભોજનસ્મિં વિહઙ્ગમો;

    Yāva so mattamaññāsi, bhojanasmiṃ vihaṅgamo;

    તાવ અદ્ધાનમાપાદિ, માતરઞ્ચ અપોસયિ.

    Tāva addhānamāpādi, mātarañca aposayi.

    ૧૪.

    14.

    યતો ચ ખો બહુતરં, ભોજનં અજ્ઝવાહરિ 1;

    Yato ca kho bahutaraṃ, bhojanaṃ ajjhavāhari 2;

    તતો તત્થેવ સંસીદિ, અમત્તઞ્ઞૂ હિ સો અહુ.

    Tato tattheva saṃsīdi, amattaññū hi so ahu.

    ૧૫.

    15.

    તસ્મા મત્તઞ્ઞુતા સાધુ, ભોજનસ્મિં અગિદ્ધતા 3;

    Tasmā mattaññutā sādhu, bhojanasmiṃ agiddhatā 4;

    અમત્તઞ્ઞૂ હિ સીદન્તિ, મત્તઞ્ઞૂ ચ ન સીદરેતિ.

    Amattaññū hi sīdanti, mattaññū ca na sīdareti.

    સુકજાતકં પઞ્ચમં.

    Sukajātakaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. અજ્ઝુપાહરિ (સી॰ પી॰)
    2. ajjhupāhari (sī. pī.)
    3. અગિદ્ધિતા (સ્યા॰ ક॰)
    4. agiddhitā (syā. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૫૫] ૫. સુકજાતકવણ્ણના • [255] 5. Sukajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact