Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પેતવત્થુપાળિ • Petavatthupāḷi

    ૨. સૂકરમુખપેતવત્થુ

    2. Sūkaramukhapetavatthu

    .

    4.

    ‘‘કાયો તે સબ્બસોવણ્ણો, સબ્બા ઓભાસતે દિસા;

    ‘‘Kāyo te sabbasovaṇṇo, sabbā obhāsate disā;

    મુખં તે સૂકરસ્સેવ, કિં કમ્મમકરી પુરે’’ 1.

    Mukhaṃ te sūkarasseva, kiṃ kammamakarī pure’’ 2.

    .

    5.

    ‘‘કાયેન સઞ્ઞતો આસિં, વાચાયાસિમસઞ્ઞતો;

    ‘‘Kāyena saññato āsiṃ, vācāyāsimasaññato;

    તેન મેતાદિસો વણ્ણો, યથા પસ્સસિ નારદ.

    Tena metādiso vaṇṇo, yathā passasi nārada.

    .

    6.

    ‘‘તં ત્યાહં 3 નારદ બ્રૂમિ, સામં દિટ્ઠમિદં તયા;

    ‘‘Taṃ tyāhaṃ 4 nārada brūmi, sāmaṃ diṭṭhamidaṃ tayā;

    માકાસિ મુખસા પાપં, મા ખો સૂકરમુખો અહૂ’’તિ.

    Mākāsi mukhasā pāpaṃ, mā kho sūkaramukho ahū’’ti.

    સૂકરમુખપેતવત્થુ દુતિયં.

    Sūkaramukhapetavatthu dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. મકરા પુરે (ક॰)
    2. makarā pure (ka.)
    3. તાહં (ક॰)
    4. tāhaṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / પેતવત્થુ-અટ્ઠકથા • Petavatthu-aṭṭhakathā / ૨. સૂકરમુખપેતવત્થુવણ્ણના • 2. Sūkaramukhapetavatthuvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact