Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૪. સુખસોમનસ્સસુત્તવણ્ણના

    4. Sukhasomanassasuttavaṇṇanā

    ૭૮. ચતુત્થે યથાવુત્તધમ્માદીસુ તસ્સ કિલેસનિમિત્તં દુક્ખં અનવસ્સનન્તિ ‘‘સુખસોમનસ્સબહુલો વિહરતી’’તિ વુત્તં. કાયિકસુખઞ્ચેવ ચેતસિકસોમનસ્સઞ્ચ બહુલં અસ્સાતિ સુખસોમનસ્સબહુલો. યવતિ તેન ફલં મિસ્સિતં વિય હોતીતિ યોનિ, એકન્તિકં કારણં. અસ્સાતિ યથાવુત્તસ્સ ભિક્ખુનો. પરિપુણ્ણન્તિ અવિકલં અનવસેસં.

    78. Catutthe yathāvuttadhammādīsu tassa kilesanimittaṃ dukkhaṃ anavassananti ‘‘sukhasomanassabahulo viharatī’’ti vuttaṃ. Kāyikasukhañceva cetasikasomanassañca bahulaṃ assāti sukhasomanassabahulo. Yavati tena phalaṃ missitaṃ viya hotīti yoni, ekantikaṃ kāraṇaṃ. Assāti yathāvuttassa bhikkhuno. Paripuṇṇanti avikalaṃ anavasesaṃ.

    સુખસોમનસ્સસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sukhasomanassasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૪. સુખસોમનસ્સસુત્તં • 4. Sukhasomanassasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૪. સુખસોમનસ્સસુત્તવણ્ણના • 4. Sukhasomanassasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact